Перед вибором ріелтора варто детально розібратися з основними міфами та стереотипами, які пов’язані з цією професією. А саме – підтвердити або спростувати їх.

Основні стереотипи, які ми чули від наших клієнтів чи зустрічали на інтернет-просторах:

1. «Усі ріелтори хочуть на нас заробити»
Ріелтори, як і представники інших професій, не працюють на волонтерських засадах, та, відповідно, хочуть отримувати платню за свою працю (а хто ж не хоче?). Питання тут в іншому: чи отримали ви справді якісну послугу, яка заслуговує фінансової винагороди.

2. «Ріелтор сам не знає, що продає»
Якщо підійти до вибору ріелтора грамотно, а не телефонувати до всіх підряд, сподіваючись, що хтось «зробить» нижчу ціну, можна знайти справді ПРОФЕСІЙНОГО ріелтора. Жоден професіонал не буде працювати задарма!

3. «Усі ріелтори – аферисти»
Таке враження виникає, як правило, у тих, хто вірить, що є квартири які можна придбати за ціною набагато нижчою за ринкову. Маємо на увазі так звані «термінові продажі». Ні, таке звісно буває: комусь потрібно продати квартиру терміново і він (вона) готові трохи знизити ціну. Наприклад, якщо середня ринкова ціна квартири становить 30000$, то за умов термінового продажу вона буде на 10-15% нижчою (тобто 26-27000$). При цьому, на таку квартиру у будь-якому агентстві вже є черга покупців, які чекають саме на такий об’єкт, а також перекупників. Саме останні якраз таки не скупляться на оплату послуг ріелторів, тому «найсмачніші» варіанти вони отримують перші!

4. «Найкращі варіанти ріелтори притримують для «своїх»
Також розповсюджений стереотип, який виник у результаті подій, описаних у пункті 3. Кінцевою метою будь-якої роботи є отримання прибутку (і це природньо). Ріелтор знає про це чи не найкраще, тому ніколи нічого не «притримує», а просто заздалегідь формує базу зацікавлених клієнтів.