Ми настільки звикли до нашої професійної лексики, що інколи не помічаємо, коли наші клієнти не розуміють, про що ми. Розповідаємо детальніше. Сьогодні – про торцеву квартиру.

Торцева квартира – не те ж саме, що й кутова. На відміну від кутової, яка має 2 зовнішні стіни, торцева – має таких 3. 
Про їхні міфічні недоліки говорити люблять досить часто, менше – про переваги. Та це зовсім не означає, що їх немає.

Переглянувши безліч форумів із цієї теми, ми неабияк здивувалися, що всі, хто проживав або проживає у торцевій квартирі, вбачають у ній тільки плюси. А наші клієнти, які раніше були власниками торцевого житла, в основному, і далі зосереджені на його виборі.

Підсумувавши всю цю інформацію і власний досвід, ми виокремили для вас такі основні плюси торцевих квартир:
1. Додаткова батарея опалення. Найчастіше установка додаткового радіатора передбачена вже у проекті будівництва.
Стереотип про те, що торцеві квартири набагато холодніші, вщент розвіює і той факт, що сучасні забудовники встановлюють на своїх об’єктах якісне утеплення, вікна та двері. Це зводить усі можливі тепловтрати до мінімуму як у внутрішніх, кутових, так і в торцевих квартирах.
2. Вигляд із вікна. Зазвичай із вікон торцевих квартир відкривається захопливий краєвид, а заглядати до них із вікон сусідніх будинків набагато складніше.
3. Чудове природне освітлення. Якщо у двох зовнішніх кімнати є вікна, рівень природної освітленості протягом дня в ній буде значно вищий, аніж у кімнаті з вікнами на одну сторону.
4. Хороша вентиляція. Це значний плюс за відсутності кондиціонера. Якщо відкрити вікна, які розташовані перпендикулярно один до одного, циркуляція повітря у квартирі буде набагато краща.
5. Менша кількість сусідів – чи не найважливіша перевага для тих, хто любить тишу і цінує свій особистий простір.
Обираючи варіант для покупки квартири, не поспішайте одразу відкидати торцеві.

А ви за чи проти таких квартир? Пишіть свої аргументи в коментарях, а ми поділимося однією історією з нашого досвіду вже у наступній публікації.